donderdag 6 december 2007

Flikken!


Ik zette gisteren mijn patatjes op het vuur toen plots de bel gaat.
2 Bonkige kerels in 't plat Gents, "ja madammeke, we zijn wulder van de Genste recherche, mogen we u een paar vragen stellen".
Ik zag mezelf al helemaal in de rol van behulpzame getuige in een onoplosbare zaak en liet de mannen binnen.
Of ik weet had dat één van de bewoonsters in het appartement naast ons huis, zichzelf prostitueerde.
Ik wist zelfs amper over wie het ging. Ik somde op wie ik zowat kende van zien..'den arriverdeci' (matig alcohol en drugsverbruik en een barslechte muziekkeuze, 'de junk' (hondeneigenaar, zwaar verslaafd en gelukkig enkel agressief bij verkeerde bollen, is verhuisd denk ik), 'de mountainbiker' (vorig jaar verhuisd, drinkebroer van de arriverdeci), 'de alleenstaande madam' (rasiste die de turk die onder haar woont, haat), 'den turk' (die af en toe uit z'n raam hangt)..
Maar dus geen prostitué.
De mannen hun bedremmelde gezicht fleurde op toen ik aanbood Frederik erbij te halen daar mijn informatie tekortschoot.
Frederik kwam van boven en man man man..ik heb nog nooit iemand zo lijkbleek zien trekken in het aanschijns van 'de arm der wet'. Moeha..
Hem was echter wel al een dame opgevallen die wel eens van lichtere zede kon zijn, maar zeker was hij het ook niet. Exit Recherche.
Toen ik vroeg waarom hij zo bleek werd, kwam er een hele uitleg waaruit ik vooral heb onthouden...(onder dwang moeten schrappen)

2 opmerkingen:

Stranger zei

laat het maar staan ze van die illegale software, we zijn u al opt spoor...

madeonearth zei

Geniet nog van de laatste momenten met ho's, zatlappen en junkies naast de deur, binnenkort zijn't enkel koeien en geiten :p