dinsdag 22 april 2008

Visueel kuisen voor beginners


Eén van m'n trouwe lezers, Hans E. uit H., vroeg me onlangs of er niet wat meer bloot op de blog kon komen. Daar deze blog zich voornamelijk richt naar kinderen en klein huisvee, leek het mij niet zo wijselijk om ettelijke vierkante centimeters tepelhof te gaan publiceren. Maar om hem toch deels ter wille te zijn, ik schuif kortelings weer aan een feestdis met dit heerschap, toch wat meer vel dan gewoonlijk in het visuele gedeelte van dit bericht. Voor een grotere foto dient u gewoon op de foto zelf te klikken. And now back to business...

Vrijdag stond er een meeting met 2 nonkels op het programma.
In de ranking van 'es zien hoe ze haar ménage runt' staan deze heren met stip op drie.
(de eerste plaats gaat uiteraard naar dé mama, op de voet gevolgd door schoonfamilies. Positie drie wordt ingenomen door Nonkels, Tantes en grootouders, mocht het u interesseren).
En op zaterdag was er reeds een groot feest gepland, alwaar zij vast wel uitvoerig verslag konden brengen van mijn schabouwelijke kuiskwaliteiten.
(Niet echt hoor, van dat verslag uitbregen, maar in mijn fantasie gaat het er soms zo aan toe)
En dan tuur je es rond in je woonkamer en zie overal wuftige haarballen voorbijrollen, centimeters stof en een geur die doet vermoeden dat onze beste jaren al lang vervlogen zijn.

Dan komt het visueel kuisen uitstekend van pas.
Visueel kuisen zorgt ervoor dat alles er 'op het eerste zicht' redelijk treffelijk uitziet, en dit alles binnen een zeer korte tijdspanne.
VK (visueel kuisen) is dus niet geschikt voor mensen die langer dan 4 uur zouden kunnen blijven.
Dan verslapt de aandacht soms een beetje van het gesprek en gaan de ogen nieuwsgierig rond gaan dwalen.
Probeer je bezoekers ook zoveel mogelijk in 1 en dezelfde kamer te houden.
Ronddolende gasten zouden in andere vertrekken wel eens op de échte waarheid kunnen stoten, namelijk dat u een onverbeterlijke sloddervos bent!

Dé tool bij uitstek bij het VK is de stofzuiger.
Giet een zakje van die welriekende stofzuigerkorrels in je stofzuiger.
Trekt het stofzuigen op niets, dan riek het tenminste al lekker fris in huis.
Stofzuig àlle horizontale oppervlakken: vloeren, tapijten, tafels, stoelen, kasten, vensterbanken...echt overal waar je maar kan denken.
Gladde vloeren maak je rap stofvrij door er even met een droge trekker over te gaan.
Verberg alles dat vuil is/rondslingert: was, afwas, boekskes, papiertjes,...
En hup, op minder dan een uur bent u erin geslaagd om op het volgende familiefeest te horen dat ''t schijnt dat jullie zo schoon wonen?!'

3 opmerkingen:

Mieke zei

Stofzuigen op tafels? Mmm, die kende ik nog niet :)
Ook een geweldige hulp bij VK (gewéldige naam trouwens) is (ff opzoeken nu dak niks verkeerd zeg...) de Swiffer Duster met verlengstukje. Kan je moeiteloos en zonder bukken e.d. aan je spotjes, hoekjes en kantjes,...
Jaja, de wereld is aan ons :)

Moe zei

Dat noemen ze dan moderne huisvrouwen!

Nog een tip, veeg vlug alles bij één met een veegborstel en schuif al het vergaarde vuil onder het tapijt. Snel en proper in een wip.

elke zei

Hah, zo doe je dat. Maar het probleem was eigenlijk: het onverwachte bezoek. Tips zouden zeer handig zijn ;-)