dinsdag 30 december 2008

Fucking much? De vrijpostige nieuwjaarsresolutie

Ze lachte me minzaam toe, de immer vriendelijke apothekeres.
Ik betaal het doosje Omnibionta Pronatal, en de sensilube.
Ik dacht nog even m'n versverwijderde spiraal in heur oogbol te prikken, om de duurzaamheid van haar glimlach uit te testen, én om de vreselijke overduidelijkheid van m'n nieuwjaarsresoluties kracht bij te zetten, maar zag er op de valreep maar vanaf.
't Is tenslotte de tijd van het jaar om lief te zijn voor elkaar.
Eerlijkheidshalve moet ik ook toegeven dat ik niet met een versverwijderd spiraal op zak loop. Voor je het weet blijft dat onding in je jaszak vegeteren tot het er op een onbewaakt moment uit gaat bungelen, en dan sta je in de polders alhier steevast genoteerd als 'diene Freak met kinderplannen' , dus neen.

Nu nog menstrueren en stoppen met roken...mijn god, wat zal januari 2009 keihard zuigen!
(ik denk dat ik stop met roken nà het menstrueren anders verdrink ik mezelf nog in m'n flesje sensilube. Klinkt dat als een plan?)

Anywooo...Prettig eindejaar aan éénieder van goede wil!

donderdag 18 december 2008

PMS

Waarschuwing: als u van het mannelijke geslacht bent en u tóch, ondanks de waarschuwende titel van deze post, besluit om dit artikel te lezen, dan scheuren uw ballen zich op zeer pijnlijke wijze van uw lijf om nooit meer, never again, terug aan te groeien. Ook van verschrompelling tot rozijngrootte werd melding gemaakt, dus beware!

Nooit gedacht dat de volgende woorden uit m'n mond zouden vloeien, maar bon, hier gaan we dan; ik wil m'n regels terug, de russen mogen terug in't land zijn, bloeden gelijk een versgeslacht kalf jahoe! Doen!
Door de wonderen van de moderne geneeskunde ben ik er al 2 jaar van verlost (gyneacologie voor dummies: de mirena spiraal) en ik begin het kut te vinden -pun very much intended, thank you-
Ik loop al 2 dagen kregelig, pukkelig en met zere rug rond dus ik "veronderstel" dan maar dat ik aan het menstrueren ben. Bewijs krijg ik immer niet meer geleverd.
Ik kan mijn frustratie niet kwijt door eens een goed doorweekte tampon in het toilet te smakken.
Ik kan geen medeleven van mijn Epoes afdwingen door meewarig met m'n blauwe koordje te zwaaien (of ik moet er de kat bijhalen méhéhé)
En mijn humeur klaart ook niet op door het waarnemen van 'slechts maar een paar druppeltjes meer, genoeg voor een inlegkruisje', neen...
Ik moet het doen met 'veronderstellen'
Eind deze maand gaat ie eruit.
Tamponella - queen of the period - is back

donderdag 11 december 2008

Smelly Cat


Nog 13 dagen te gaan, en dan verschijnen hier 12 volwassenen & 3 kinderen op mijn drempel om gevoederd, gelaafd en vermaakt te worden.
Yep, u leest het goed, ik wou dit jaar met kerst eens mezelf kastijden door de jaarlijkse festiviteiten op míjn nek te halen.
Stress dus, en voorbereidingen die dienen getroffen te worden, en geplan.
En merken dat je duizend-en-één dingen tekort komt om al die hongerige monden op hun wenken te bedienen...maar enfin tot dusver leek het alsof we alles onder controle hadden.

Tot maandag. Na een weekendje weg renden onze 2 feline viervoeters ons maandag, dolgedraaid van blijdschap, toe. De jongste bedelt onmiddellijk om eten, terwijl onze bijna-seniore kater zich op z'n vertrouwde plek nestelt, boven op 1 van de monitors.

Vijf minuten later uit mijn Epoes plots een welgemeende 'iiiieuw', gevolgd door nogwat 'jakkes', en ook dacht ik hier en daar een 'godverdomme' te kunnen ontwaren.
Aan de achterkant van de kater druipt er iets naar beneden en de kater zelf lijkt er zich totaal niet van bewust te zijn.
En het stinkt, verschrikkelijk.
De veearts in mijn kruipt terstond naar de oppervlakte en jodelt 'LAP! Prostaatkanker'.

Vandaag retourtje dierenarts en wat blijkt, ik citeer:
'Door stress kunnen katten anaal vocht verliezen, is niet abnormaal en kan geen kwaad'

"Hey welkom op deze gezellige kerstavond! Wat zegt u? Er hangt iets aan de vloer? Ohohohohahaha sla er vooral geen acht op, onze kater verliest wat anaal vocht *proest het uit* Glaasje wijn? Dim summeke?"

Ik houd zijn sterre angstvallig in de gaten & een o.b. in de aanslag.
1 druppel en hij miauwt een paar octaven hoger.
Stress dus.

vrijdag 5 december 2008

Hij Komt!

Dit maatje 22 staat onder onze kerstboom (ja kerstboom ja, wij zijn freaks als het op gezelligheid aankomt, hoe vroeger, hoe beter).
Als de heilige man dit schoentje ongevuld achterlaat dan achtervolg ik hem naar Spanje met een fully charged tondeuse.

Ah en u hebt misschien al de fantastische fotokwaliteit opgemerkt? Ik heb mezelf een voorbarig verjaardagscadeautje geschonken :)