maandag 12 mei 2008

Belgische horror

Stina komt pas vandaag terug dus gisterenavond leek ons een perfect moment om nog een cinemake mee te pikken, en zo ons 'solo-weekendje' in schoonheid (en in de koelte) af te sluiten.
Op naar Linkeroever, de film, niet de locatie.
Ik wist wel dat het zowat de horrorthriller kant op zou gaan, dus ik was er klaar voor om op ieder moment uit mijn stoel recht te veren van het verschiet maar helaas...
Het begin van de film was nogal lang uitgesponnen en het leek niet echt duidelijk wat nu de inslag was.
Ik vermoedde even een streep 'Ringu' - de verdoemde waterput waar een appartementsblok is over gebouwd.
Dan ging het een beetje richting 'Rosemary's baby' uit - het isolement & het appartement als stille helpende hand van all things evil.
En tenslotte kregen we nog een brok 'the Fly' - althans dat moesten we monkellachend besluiten toen er opeens grillig zwart haar uit de knie van de hoofdrolspeelster begon te groeien.
Vooral de portietjes gore naar het einde toe verprutste het zowat het thrillergehalte - de etterende knie met voorvernoemde haargroei, Mathias Schoenaerts die er op het einde uitziet als roadkill, goh..echt warm kregen we het er niet echt van.
Een paar ongeloofwaardige plotwendingen later verlieten we dan ook zowat beteuterd de zaal.

Wel kudos voor Schoenaerts' acteerprestaties, hij bleek een goeie slechterik neer te zetten en het gewaxte bovenlijf mocht er ook wezen.
De fotografie van de film was ook uitstekend & ook het thema van de wedergeboorte was wel een boeiend uitgangspunt maar kon helaas het eindresultaat niet redden.

We rondden de avond af met fijn gezelschap in de Bato Batu, en op weg naar de auto werden we nog es geconfronteerd met échte Belgische Horror...
Blijkbaar worden assisenuitspraken geafficheerd, en zo zagen we de veroordeling van Hans Van Temsche hangen.
Van Temsche, 20 jaar, moordenaar van Oulematou & Luna, Levenslange opsluiting.
Awel, daar gaat mijn haar nog es van rechtstaan se...

Geen opmerkingen: