woensdag 19 mei 2010

Blood on the (work)floor


Heb ik u ooit al verteld hoe slecht betaald het statuut van thuisblijfwijf is?
Wel, bij deze...
Enfin, ik klaag niet, maar feit is wel dat we hier een beetje het vet van ons spaarboekje moeten afromen om grote uitgaven te dekken.
Komt daarbij dat ik het een beetje gehad heb met kinderkonten..klink ik nu opeens als een tot inkeer gekomen bisschop?
Niet kinderkonten tout court, neen, maar wel twentyfour-seven kinderkonten..
En nu onze jongeheer besloten heeft van wat nachten door te slapen groeit hier gestaag het besef dat ik nog iets meer kan dan enkel bij bewustzijn blijven, en ja, dat van die bankrekening vertelde ik reeds...

Technisch gesproken heb ik nog een job, oh heilig statuut der loopbaanonderbreking, maar daar terug naartoe is geen optie. We verhuisden verderweg, en ik ben me ook gaan realiseren dat ik geen 8uur per dag meer achter een pc wil zitten..

En nét dan kwam er op de site van de VDAB een schoon vacatureken uitgerold in het Suske & Wiske-museum in Kalmthout.
Het Suske & Wiske-museum! *ongewoon uitgelaten tronie*
Anywoo, ik deed mee aan het provinciaal examen en slaagde..
helemaal niet.
Om maar niet te zeggen, ik zoog.
Ik zoog zo hard, dat er een soort vacuum ontstond alwaar idiotie & 'gebrek aan creativiteit' (quote van de verbeterende jury) een soort algemeen goed waren.
Dat ik de dag van het examen zwaar menstrueerde, en met een knoert van een migraine om de oren werd geslagen, riep ik maar niet in als excuus, dat staat zo lullig op een examenformulier, don'tcha think? *must i always speak of my flamous?*

Dus het ongebreidelde enthousiasme waarmee ik dacht hier even vlug een job binnen te halen, heeft plaats geruimd voor een gevoel van 'oh mijn god help, ik ben van de arbeidsmarkt afgevallen...kan iemand van daarboven een touw naar beneden werpen? IEMAND? *echo echo echo*...'

Dit
wordt
niet
gemakkelijk...

(to be continued)

2 opmerkingen:

Peter zei

Fuck them! Is jammer, maar ander en beter. Ik ken het 8 uur per dag achter PC, deadline syndroom. Vandaar mijn -scary, maar bevrijdende- beslissing om terug van schooltje te gaan doen.
Hang in there, you will find something, T. got talent ;)

Nathalie zei

hoe gaat het met het naaiwerk (ehm ik bedoel dat op zijn kuise manier he), u was toch op cursus ooit? liep afgelopen zondag op de markt en bedacht dat ik ooit echt wel eens creatief met naald en draad moet worden want die leuke stofjes vin je daar wel maar niet in de winkel (en ook niet in de juiste maat en precies hoe ik het wil)

verder is dit geen typische thuisblijfwijf vraag is :P